Avaintiedot

Asiakas
Kalajoen Satama Oy

Ajanjakso
2018-2019

Sijainti
Kalajoki

Urakoitsija
Terramare Oy

Kalajoen Sataman länsilaiturin laajennus | Asiakas: Kalajoen Satama Oy

Kalajoen Satama laajentaa länsilaituriaan ja satama-allastaan. Terramare toteuttaa sekä laajennusruoppaukset että 123 metriä pitkän laiturijatkeen sisältäen 19 metriä pitkän päätylaiturin ro-ro-ramppeineen.


Projektin merkitys

Kalajoen Sataman länsilaiturin laajennus mahdollistaa kahden ison tai neljän pienemmän rahtialuksen yhtäaikaisen käsittelyn satamassa, mikä lisää sataman resursseja tasaisessa kasvussa olevaan liikennemäärään ja kesällä 2018 käynnistettyyn konttiliikenteeseen.

Projektin toteutus
Terramare toteuttaa Kalajoen länsilaiturin laajennuksen. Hanke käsittää 123 metriä pitkän laiturijatkeen ja sen ulkopäähän rakennettavan 19 metriä pitkän poikkisuuntaisen laiturin sekä roro-rampin toteutukset. Laiturilaajennuksen yhteispituudeksi tulee yhteensä 142 metriä. Laiturijatke toteutetaan kulmatukimuurilaiturina. Kohteeseen toteutettiin paikallavalulla kaikkiaan 29 kappaletta 10,2 metriä korkeita K- ja S-elementtejä.

Laiturilaajennuksen edusta on ruopattu haraustasoon -9,5 metriä. Ruoppausmassojen määrä oli 73 000 m3. Laiturin ulkopäässä toteutettiin myös vedenalaista louhintaa.

Ruoppauksista vastasi kuokkaruoppaaja Attila, vedenalaisesta louhinnasta poralautta Rocbuster ja laiturielementtien asennuksesta uiva nosturi Nosto-Pekka.

Laiturityöt alkoivat kesäkuun alussa 2018 ja niiden on määrä valmistua 31.1.2019 lukuun ottamatta asfaltointitöitä. Terramare toteuttaa asfaltointityöt keväällä 2019.