Avaintiedot

Asiakas
Naantalin satama Oy

Ajanjakso
2017-2018

Urakoitsija
Terramare Oy

Naantalin sataman pistolaiturijatke | Asiakas: Naantalin satama Oy

Naantalin Satama lisää laiturikapasiteettiaan pidentämällä kahdella ajorampilla varustettua roro-pistolaituriaan 228-metriseksi. Terramare on toteuttanut laiturijatkeen poikkeuksellisen syvässä vedessä.

 

 

 

 

 

 

 

Projektin merkitys
Naantalin Satama pidentää roro- ja ropax-aluksille tarkoitettua pistolaituriaan suuremmille aluksille. Hanke tukee erityisesti Finnlinesin suunnitelmia kehittää ja laajentaa liikennettään Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä.

Projektin toteutus
Terramare toteuttaa Naantalin sataman pistolaiturin jatkeurakan, jossa laituria jatketaan 94 metrillä. Laiturin kokonaispituudeksi tulee 228 metriä. Jatke on perustettu kaikkiaan 39 betonoidulle teräsputkipaalulle, joista syvän veden ja paksun pohjasavikerroksen takia pisimmät ovat jopa 54-metrisiä. Paalutus on toteutettu Terramaren uudistetulla Meri-Pekka-aluksella.

Pistolaiturin jatkeen betonirakenteet toteutetaan kolmessa vaiheessa. Paalutuksen päälle valettujen anturoiden päälle asennetaan 16 kappaletta esivalmistettuja 50-tonnisia palkkielementtejä. Palkiston päälle asennetaan teräksiset muottipoimulevyt, joiden päälle valetaan lopuksi kansilaatta. Betonitöihin käytetään noin 32,5 tonnia betonirautaa ja 3 500 m3 betonia. Laiturijatke luovutetaan täysin varustein sisältäen fenderit, pollarit, tikkaat ja reunaesteet sekä valmiudet myöhemmin toteutettaviin sähköasennuksiin. Laituriin asennetaan myös kunnallistekniikka vesi- ja viemäriputkistoineen.

Projektin työvaiheet
Urakka sisältää merenpuoleiset paalutustyöt, betonityöt, laiturin pintatyöt sekä varusteasennukset.

Lue lisää projektistamme Terramare Tänään -lehden numerosta 02/2017-2018.